Първата книжка, която обяснява коронавируса на деца

12:14, 24 ное 20 / Култура 25 1896 Шрифт:
Антония Руменова

Запознайте се с вируса Петър. Той си мечтае да пробие в човешкия организъм, защото хората живеят дълго, обичат да прекарват времето си в големи компании, а отгоре на всичко пътуват по целия свят. И успява чрез мутация! Учените не знаят как точно е стигнал до нас, но предполагат, че първото заразяване е станало на пазар в китайския град Ухан.

Какво се случва след това – всички ние знаем, четем и понякога, за съжаление, изпитваме на собствен гръб. Но как да обясним на най-малките около нас? Как да отговорим на многобройните им въпроси?

Снимка: Издателство "Ракета"

Предложението на издателство „Ракета“ е книгата „Вирусът и други мънички организми“. В нея децата ще открият много ценна, но и достъпно представена информация за вирусите, за това защо те толкова искат да проникнат в телата ни, за естествената защита, която имаме, и много други важни и актуални за ежедневието ни теми.

Текстът на Богуш Янишевски е придружен от забавните илюстрации на Макс Скорвидер, а този тандем превръща четенето и научаването на важните уроци във весело и приятно приключение. Преводът от полски на български е поверен на Милена Милева, която е доказан професионалист и е подходила с внимание към всеки детайл.

Снимка: Издателство "Ракета"

Богуш Янишевски вярва, че с децата може да се говори по много сериозни въпроси, стига езикът да бъде адаптиран за тях. Той е завършил MBA и е посветил целия си професионален живот на развитието на неформалното образование. Убеден е, че светът може да се промени към по-добро, и това трябва да стане чрез реформи в образователната система. Янишевски вярва в персонализираното обучение, поради което в работата си прилага инструменти, свързани с менторството.

Освен че е създал текста на "Вирусът и други мънички организми", е автор и на научнопопулярни книги за деца по икономика и политика, както и на издания за космоса, климата и човешкия мозък.

Дан Браун с дебютна детска книжка

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама