Съмнение за насилие в нелегална детска градина в София

09:27, 25 ное 20 25 2245 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Родители твърдят, че детето им е бито в детска градина в столичния кв. „Дружба”. Майка на момиченцето, което е на година и 9 месеца, разпространи снимки във Facebook, на които се виждат синини и наранявания.

Детската градина е частна. В нея има 3 групи от по 10 деца. "Не ни приеха в държавна, защото няма места и затова решихме да пробваме тук. Таксата на месец е 600 лв.", раказа майката пред Нова телевизия.

Проверяват сигнал за насилие над дете в ясла в Ловеч

Тя сподели още, че първите наранявания на детето са били синини по крачетата. След това е имало огромна синка на ханша, одиране на клепача и рана на бузата. "Казаха ни, че са се били с друго дете. Но най-фрапиращото е, че веднъж я прибрахме с отлепен и посинен нокът. Директорът каза, че нищо не се е случило и заяви, че ще ни прекрати договора. Искахме да видим камерите, но тя отказа”, разказа още майката на пострадалото дете.

Жената е подала сигнал до МВР и „Закрила на детето”. По думите й в градината няма медицинска сестра. „Знаем, че за всяка група се грижат две жени, като една от тях трябваше да е медицинска сестра, но предвид коронавируса не сме влизали в сградата”, поясни майката.

Директорката отказа да коментира темата. От МОН обясниха, че градината няма лиценз, а от „Закрила на детето” казаха, че това място не съществува по документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама