Обмислят удължаване на учебната година за учениците от 1. до 6. клас

13:20, 25 ное 20 25 1991 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Обмисляме да удължим учебната година за учениците от 1. до 6. клас с две седмици през юни. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев на пресконференция.

„В същото време трябва да имаме предвид, че не е добре в следващите седмици децата да нямат ангажираност и занимания. Трябва да имат частичен ангажимент. Надяваме се, че ситуацията ще се подобри и ще позволи връщане на присъственото обучение. За голяма част от учениците в начален етап това ще бъдат първите 3 седмици, които ще бъдат с обучение в електронна реда", каза министърът, цитиран от bTV.

През следващата седмица ще бъдат гласувани допълнително 15 млн. лева за подкрепа на училищните бюджети, с които да бъдат закупени лаптопи, таблети  дезинфектанти, машини за пречистване на въздуха. До края на учебната година ще има 100 хиляди нови компютри в системата на образованието, съобщи още министър Вълчев.

Припомняме, че днес правителството обяви въвеждането на по-строги мерки в борбата с коронавируса, които предвиждат детските градини, училищата и университетите да преминат към онлай обучение от петък до 21 декември (засега).

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама