Втори ден протестно шествие на таксиметровите шофьори

12:49, 26 ное 20 25 1632 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

За втори пореден ден таксита излизат на протест в София. Според организаторите вчера не са имали възможност да представят исканията си заради провокации от страна на хора от антиправителствения протест, тъй като демонстрациите се застъпиха.

100 автобуса и 2000 таксита спряха превоза на пътници в знак на протест

Днес шофьорите тръгнаха от три лъча в София, а сборният пункт е на площад "Александър Батенберг". 

Превозвачите настояват за осигуряване на условия за лоялна конкуренция, приравняване към обществения градски транспорт, обезопасяване от страна на държавата с паник бутон.

"Нашето шествие е организирано отново, защото вчера попаднахме в бурята на активно мероприятие. Паралелен протест, който дойде от Триъгълника на властта, и на когото направихме място да премине в размер на цялата улица на площад "Батенберг" изведнъж завиха в ляво и се врязаха в нашето множество", обясни пред БНТ Георги Димитров, зам.-председател на Асоциацията на таксиметровите превозвачи.

"Протестираме, защото при това положение не можем да се справим. Трябва да се предприемат някакви мерки адекватни. Ето затварят абсолютно всичко, ние зависим от улицата. Сега мога да ви извадя да ви покажа оборотите на колите. Повече от 80% сме надолу. Всичко е на мускули", каза един от протестиращ.

Организаторите на шествието отправят призив за даряване на кръв, а шофьорите, които са преболедували COVID-19, ще бъдат призовани да дарят кръвна плазма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама