Наказания за полицейски шеф и трима служители след шумния рожден ден в Пловдив

13:45, 26 ное 20 25 2560 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Вътрешното министерство е наложило санкции на пловдивското заведение, в което в началото на ноември общински съветник отпразнува 30-ия си рожден ден с над 70 души. Наказани са и полицейски шеф и трима служители. 

Съветникът Кирил Търев обясни, че шумното парти всъщност било изненада, а всички противоепидемични мерки са били спазени. Тогава Пловдивска област беше червена зона с най-много заразени с коронавирус на глава от населението.

На полицията във въпросния ден се обажда гражданин. Униформените обаче само правят забележка с мотив, че на рождения ден присъства зам.-кмет на Пловдив. От общината обаче отрекоха. От самия ресторант пък обясниха, че са отдали под наем заведението за частно парти вечерта.

„Някои са по-равни“: Общински съветник събра 70 души на шумен рожден ден

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов реагира на случая и подаде сигнал до МВР с искане за проверка. Той се обяви срещу погазването на мерките и на Закона за шума на този „луд чалга купон“. Симеонов дори поиска заведението да бъде затворено.

Припомняме, че през лятото на 2018 г., докато беше вицепремиер, Валери Симеонов повече битка с шума в "Слъчев бряг". „Трудно се вкарват в правия път хора, които са свикнали да печелят от беззаконието", коментира тогава той.

След проверката на МВР началникът на 6 РПУ е Пловдив е наказан с „порицание“ за неизпълнение на служебните му задължения. Наказани са и трима служители. 

На заведението са съставени 2 акта- на управителя, защото не е спряна музиката и заведението не е затворено след полицейско разпореждане, както и за липса на организация съгласно заповедта на здравния министър за мерките. Заведението вече има две други глоби заради рождения ден- от Общинския инспекторат и от Агенцията по храните. 

Това е добър пример, който да покаже, че законите трябва да се изпълняват, а служителите на реда – да вършат работата си, подчинявайки се на закона, а не на политици и местни влиятелни фигури“, заяви Валери Симеонов, цитиран от пресцентъра на НФСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама