Сблъсъци на поклонението на Марадона, полицията използва сълзотворен газ

17:21, 26 ное 20 / Спорт 25 3206 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Сблъсъци между граждани и полицаи белязаха сбогуването с аржентинската футболна легенда Диего Марадона, съобщиха от испанския вестник „Марка“, цитиран от Нова телевизия. Употребен е сълзотворен газ срещу напиращи да положат цветя и фланелки близо до ковчега на любимеца на цяла Аржентина.

Постепенно органите на реда успяха да поставят под контрол опашката, като дори се опитаха да накарат феновете да сложат предпазните си маски, но много от тях въобще нямаха такива.

Марадона ще бъде погребан в гробището Хардин де Пас в покрайнините на Буенос Айрес, където са погребани и неговите родители. Церемониятана ще се състои тази вечер, съобщи неговият говорител Себастиан Санки, цитиран от БНР. 

В момента хиляди хора си взимат последно сбогом с Дон Диего в президентския дворец "Каса Росада" в Буенос Айрес. От правителството на Аржентина обявиха, че очакват общо около 1 милион души да участват в бдението. 

Ковчегът на футболната звезда е покрит с аржентинското знаме и с фланелките с неговия №10 - на националния на Аржентина и на любимия му клуб „Бока Хуниорс“.

 

Светът потъна в скръб след смъртта на Марадона

Диего е народът! дойдохме да го подкрепим и да се сбогуваме с него. Той е най-големият и е заслужил всичко това“, заяви един от запалянковците, дошъл да почетте паметта му.

Не липсваха и гневни хора на организираното многохилядно поклонение пред тялото на Марадона, които изтъкнаха, че в продължение на месеци хиляди аржентинци са били лишени от възможността да се простят с починалите си в пандемията близки заради мерките срещу коронавируса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама