Вече има антибиотици, но фраксипаринът още е проблем

12:05, 27 ное 20 25 2591 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Намалява търсенето и презапасяването с лекарства, отчитат от Асоциацията на собствениците на аптеки. Почти всички медикаменти са налични в аптечната мрежа с изключение на някои антитромботични лекарства, съобщи председателят на организацията Николай Костов.

"Пазарът не е нормален, не е уравноесено търсенето и предлагането, все още има в някаква степен недостиг, въпреки че той не е такъв, какъвто беше преди един месец", каза Николай Костов пред БНР.

Лекари и фармацевти с призив: Има достатъчно лекарства, не се презапасявайте и самолекувайте

След многократните призиви да не се презапасяваме с лекарства се усеща намаляване на търсенето. "Аз мисля, че доста хора сами си направиха локдаун. Доста хора се ограничиха с излизането на улицата, с контактите, пазаруванията и това се усеща в последните десетина дни", каза Костов.

От Асоциацията отбелязват, че лекарствата, които бяха изчезнали от аптечната мрежа, вече са налични. Все още обаче има липса на антитромботични медикаменти. "Единствено Фраксипаринът остава като проблем, но той беше проблем още преди кризата. Тя само го задълбочи", каза той.

Относно зелените коридори за пазаруване в аптеките, които отпаднаха, Костов заяви, че решението е разумно. "Два коридора са твърде много. Това беше голям проблем за всички", заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама