Кабинетът не взе мерки лятото, а сега внушава вина на болните

14:05, 27 ное 20 / Политика 25 1942 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Новите мерки са пожарни и закъснели, кабинетът се опитва да внуши на болните, че са виновни, заяви президентът Румен Радев по повод по-строгите мерки на правителството срещу COVID-19, които влизат в сила от днес.

Нови мерки от петък: Затварят ресторанти, молове и училища

Години наред медици напускат страната, Здравната каса се източва, закриват се общински болници. Лятото, знаете, не се взеха никакви мерки. А сега се опитва да се внуши, че виновни са болните“, коментира президентът, като в същото време апелира българите да спазват новите ограничения.

Българите умират от лош стандарт на живот, от лоша профилактика, от много заболявания - затова апелирам да спазваме мерките, за да разтоварим колкото може повече българските лекари и медицински сестри“, призова държавният глава.

Президентът разкритикува социалните и икономически мерки, които трябва да помогнат на хората да се справят с кризата. "Кога ще получат по 24 лв. на ден хората - евентуално след празниците, това не е сериозно", попита Радев.

Президенът смята и че кризата се използва за PR и това води до загуба на човешки живот.  "Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса в управлението на кризата и заради отказ на достъп до здравеопазване, както е по Конституция", заяви той.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 14:42, 27 ное 20

Другарю пРезидент, не използвай кризата за PR, това води до загуба на човешки живот. За съжаление познавам хора, които починаха заради коронавируса. Те не зачитаха много мерките и се знаеше кога и къде са се заразили. Вината за заразяването си беше тяхна и на околните.

2 Военен 14:45, 27 ное 20

А какво ще кажеш за учението "Корен"? Ти беше този, който въведе хаос в управлението. Заради теб лежах във ВМА на системи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама