Властта си харесва бюджета, президентът се заяждал за дивиденти

15:00, 27 ное 20 / Политика 25 2929 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Не приемаме нито една от критиките на президента. До този момент не сме видели нито една негова стратегия за развитието на България, а имаше гръмки изказвания. Така социалният министър Деница Сачева отговори на президента Румен Радев, който определи финансовата рамка за следващата година като разочарова и неадекватна.

Сачева заяви, че непрекъснато чува критики на мерките, които правителството предлага, и ги определи като поредното политическо заяждане. „Бюджет 2021 е изключително насочен към хората, в него има много социални мерки“, подчерта тя.

Радев предрече "опоскана хазна" за следващото управление

А вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че най-яркото доказателство за това, че бюджетът за догодина не е „след мен и потоп” е, че правителството е готово да го изпълни. Според него да критикуваш е изкуство, а не просто казваш обратното на това, което се случва, съобщи БГНЕС.

Той попита кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии – лекарите, сестрите, РЗИ? „Не мисля. Това е скверна технология за трупането на политически дивиденти“, коментира вицепремиерът.

Дончев съобщи, че следващата седмица правителството ще анонсира нова подкрепа за бизнеса за поне 170 млн. лева. Кандидатстването и подаването на заявления ще става изцяло по електронен път. Той увери, че всички предприемачи, собственици и мениджъри, че за периода, в който бизнесът им не може да бъде осъществяван, ще могат да разчитат на държавата без никаква хартия, а изцяло електронно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама