Най-младият треньор в историята на футбола

11:11, 29 ное 20 / Спорт 25 2583 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Няма млади и стари, има само можещи и неможещи. Доказателството за това идва от съседна Сърбия, където вече могат да се похвалят с треньор-рекодьор. Скромният тим на "Миляковац" от едноименния квартал на столицата Белград представи новия си наставник, който е... тийнейджър.

19-годишният Петар-Вук Новакович поема първия отбор, негови помощници ще бъдат Боян Матич и Велко Дондович, а с вратарите ще работи Михайло Ловринчевич, обявиха от клуба.

Славиша Стоянович поема "Левски"

В кратката си кариера като футболист амбициозният Новакович е играл за "Бежания" и бившия евробоец ОФК Белград. Любопитното е, че преди да поведе първия отбор, той е бил част от щаба при подрастващите. В момента младият треньор работи върху изкарването на нужния лиценз УЕФА "C", за да може да оглави отбора в официални срещи, предаде bTV.

"Миляковац" се подвизава в най-ниското ниво от футболната лига на Белград, но Новакович вече крои планове как да промени това.

"Развълнуван съм и благодаря за възможността да бъда част от историята на "Миляковац". Бях привлечен от предизвикателството да водя първия отбор, както и от мисията да съм посланик на клуба."

"Следя изявите на тима, гледах и записи от последните два мача - срещу "Нови Белград" и "Ударник". Познавам отлично футболистите тук и техните качества. С ръководството ще работим и за подсилването на състава, за да постигнем целите, които сме си поставили.", заяви смелият Новакович.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама