Covid ваксинацията - дали ще тичаме отново след събитията

16:20, 30 ное 20 25 3025 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вицепрезидентът Илияна Йотова се съмнява, че правителството е готово да организира процеса по ваксинация срещу Covid-19. Това става ясно от нейна публикация във „Фейсбук“.

По-рано днес кабинетът обяви, че първите ваксини срещу коронавирус се очаква да пристигнат у нас до Нова година или в първите дни на 2021 г. В тази връзка премиерът разпореди максимално бързо да бъде изготвен ваксинационен план. Първата доставка ще бъде от 125 хил. дози, а ваксинацията ще бъде доброволна и безплатна за пациентите. Обмисля се процесът да започне приоритетно с хора в рисковите групи и медицинки лица, но това предстои да бъде уточнено.

Вицепрезидентът Йотова прави сравнение между организацията в България и в другите държави в Европа. От него е видно, че докато у нас все още няма план за действие при получаването на ваксини, такъв вече е разработен в Австрия, Испания и Гърция. В Германия пък се изгрждат специални центрове за ваксинация, а във Великобритания е назначен специален министър, който да отговаря за ваксинацията.

Дали ще тичаме отново след събитията? Дали и този „план“ ще е също толкова ясен, като  „плана“ за управление на кризата?“, пита Илияна Йотова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама