Как се ходи на кoледен базар в Германия по време на пандемия?

20:00, 30 ное 20 / Свят 25 2112 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Коледните традиции все пак са достъпни и в условия на пандемия. Доказа го собственик на ресторант край Мюнхен, който зарадва гостите си с традиционни коледни лакомства, при това без да нарушава ограниченията срещу коронавируса. Клиентите не напускат колите си и получават поръчките зад волана при стриктно спазване на социална дистанция.

Греяно вино, коледни сладки и дори сняг, макар и изкуствен - всичко това е достъпно дори и в условията на второто частично затваряне на Германия. Ограничителните мерки изключват посещенията в ресторант, но и традиционните коледни базари с любими лакомства за края на годината.

Снимка: Pixabay

Изход обаче е намерил предприемчив ресторантьор край баварската столица. Клиентите си поръчват от меню и заплащат на влизане в базара. После шофират бавно между сергиите, за да получат желаната напитка, топла палачинка или други поръчка, сервирана в съдове за еднократна употреба.

Немският коледен базар започва по-рано тази година

Симон Ванкерл, ресторантьор: Заради пандемията любимият ни ресторант трябваше да остане затворен. Исках да продължа да плащам на хората си и се сетихме, че направихме фестивала през май на принципа на обслужване по колите. Казахме си - защо да не направим така и коледния базар.

Посетителите са доволни, защото въпреки затварянето на страната успяват да се потопят в коледната атмосфера, пише БНТ.

Около 160 милиона посетители всяка година се стичат в 2 500 коледни базари, които се организират в цяла Германия. Сега обаче е различно. Правителството вече удължи второто частично затваряне на страната до 20 декември. Канцлерът Меркел предупреди, че ограниченията може да останат през цялата зима.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама