Започва затопляне

07:00, 03 дек 20 25 1946 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб, и с него ще започне да се пренася по-топъл въздух. В Дунавската равнина ще продължи да духа слаб източен вятър. Облачността над много райони временно ще намалее до слънчево време, като облачно и мъгливо ще се задържи над западната част на Дунавската равнина. По-късно през деня ще започне ново увеличение на облачността над цялата страна. Ще се задържи почти без валеж. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, малко по-високи в югозападните райони и по Черноморието.

Над Черноморието ще има значителна облачност, която през деня временно ще намалее. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде слаб. Максималните температури ще са между 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, като след обяд над масивите от Югозападна България облачността ще се увеличи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.


Снимка: ЕПА/БГНЕС

В петък и събота затоплянето ще продължи, като по-съществено ще е в източната половина от страната, където вятърът от юг-югоизток по-често ще е умерен. Минималните там ще са над нулата, а максималните ще достигат 10-15 градуса; в западната и централната част на Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб, а облачността - значителна, ще остава чувствително по-студено. Над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, но ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. На отделни места, главно в Югозападна България, са възможни слаби превалявания от дъжд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама