Отделяме средно по 500 лв. за Коледа и Нова година

12:29, 03 дек 20 25 2041 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българите смятат да отделят 25% от месечния си доход или средно 269 евро (около 540 лв.) на домакинство за предстоящите празници. Това сочат данните от тринадесетото издание на международното проучване Коледен барометър 2020.

Основният процент от предвидения бюджет ще бъде похарчен за хранителни стоки (24%), 18% за зимни дрехи и обувки, 8% за игри и играчки, 8% за финансиране нуждите на децата и 6% за стоки за дома.

Какво да изхвърлим от дома си преди Коледа


Снимка: CanStockPhoto

Ще има ли сняг за Коледа?

Най-важното за предстоящите коледни празници за 69% от хората е да прекарат време със семейството и близките си и да се насладят пълноценно на коледния дух (18%). Като новогодишно пожелание към самите себе си по-голямата част желаят много съкровени, нематериални и общочовешки неща. Най-висок процент се надяват да бъдат здрави, а пандемията с COVID-19 да отмине по-бързо (22%); да прекарват повече време с любимите си хора (16%); да имат възможност да се радват на малките, но важни неща в живота (11%), както и да са по-активни и да спортуват повече (10%).

В Коледен Барометър 2020 са взели участие близо 20 000 респонденти от 11 европейски държави и Австралия на възраст 18-61 г., които са споделили как световната пандемична криза се е отразила на тяхната трудова заетост, навици в ежедневието, както и на плановете им за идните месеци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама