Големите кавички

15:50, 03 дек 20 / Големите кавички 25 3673 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Коронавирусът, Мата Хари и „Оскар“ за цялостно творчесто – големите кавички на ноември

Днес парламентът одобри предложението на Министерския съвет за купуване на ваксини. Планът за имунизация официално ще бъде обявен утре, но още отсега е ясно, че с приоритет при ваксинирането ще са медицинските лица, полицаите и хората над 70 години. Първата доставка на ваксини се очаква около Нова година, а малко след това и първите имунизации.

„Необходимо е по-подробно информиране на обществото за ваксините. Дали ваксината ще бъде стандартно регистрирана, или ще е експериментален продукт. Този важен момент не се коментира. Не се коментира и какви национални норми на регулация ще има. Ваксината е най-сложният лекарствен продукт, защото се използва на здрави хора, не се използва за лекуване. Регулациите са най-стриктни... Това, че Министерският съвет или Народното събрание са решили, че ще има ваксинация, не значи нищо, защото е необходимо одобряване от Националната агенция за лекарствата. Това не са внесени масло или кисело мляко. Има доста въпроси, които трябва бъдат официално коментирани“. Коментира по темата доц. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН. 

„С ваксините са възможни изненади по много причини. Това е съвсем нов продукт... Преди да бъдат регистрирани които и да било ваксини, да не правим планове как ще започнем веднага ваксинацията“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама