Земеделското министерство ще ремонтира стотици обекти на "Напоителни системи"

09:02, 04 дек 20 / Политика 25 1956 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Министерството на земеделието предвижда рехабилитация на 265 обекта от "Напоителни системи". Това съобщи министър Десислава Танева пред bTV. Тя уточни, че 165 обекта са за напояване, а останалите - за отводняване.

"След края на ремонта площите за напояване в Североизточна и Северно централна България ще са близо 11 пъти повече, а в Югозападна България - над 6 пъти. Освен това се очаква да се намали разходът за вода до 75%", обясни Танева.

Земеделският министър допълни, че средствата за модернизацията ще дойдат от Европейския съюз.

Екоминистерството иска бедствено положение в Бургаско заради безводието

"Трябва да адаптираме земеделието към климатичните промени. Част от производството няма как да става без вода и затова е нужна рехабилитация на системата на "Напоителни системи", заяви Танева.

"Няма конфликти между земеделското и регионалното министерство. Имаме чудесна комуникация с екоминистерството", заяви Танева по повод на думите на колегата ѝ, отговарящ за околната среда и горите Емил Димитров, че има противоречия между нейното ведомство и МРРБ за язовирите „Ахелой“ и „Порой“, което може да доведе до изпадането на Бургас във водна криза.

По думите на Танева цялата документация, необходима за прехвърлянето на язовирите от подопечното ѝ министерство на регионалното по административен път и няма противопоставяне в това отношение, защото тя подкрепя предоставянето на тези водоеми за питейно-битови нужди на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама