Почитат великия Стефан Данаилов с последния му режисьорски спектакъл

21:00, 04 дек 20 / Култура 25 2776 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

През 2008 г. Стефан Данаилов за първи и последен път влиза в ролята на режисьор на професионален спектакъл с постановката „Мостът“ в Народен театър „Иван Вазов“. Години по-късно, в знак на почит и в негова чест, новият спектакъл „Мостът“ от белгийския драматург Лоран ван Ветер ще направи своята премиера на 10 декември в Театър "Азарян", съобщиха от НДК. 

Една година без легендата на българското кино Стефан Данаилов

Екипът на спектакъла е съставен изцяло от творци, пряко свързани с големия български актьор и работили по последните проекти на своя професор – Сава Драгунчев, режисьор и Живко Сираков и Божидар Мицев, актьорите в главните роли, едни от най-търсените млади таланти, завършили последния клас на Стефан Данаилов и познати в редица спектакли в Народния театър „Иван Вазов“, Младежкия театър „Николай Бинев“, телевизионни сериали и кинопродукции.

Снимка: БГНЕС

Вече знам, че най-новият спектакъл в българския театрален афиш „Мостът“ откри своя истински дом на сцената на Театър "Азарян", където, очаквано, ще има... мост, но мост, потопен в облаци, в полета на таланта на своите артисти, в светлината на днешния ден, в звуците на музиката от смеха и сбърчения поглед на онзи истински зрител, който има нужда да разтушава без компромис с качеството и стила“, споделя Сава Драгунчев. 

Защо театърът е най-безопасното място по време на пандемия

„Мостът“ от белгийския драматург Лоран ван Ветер е трилър, преплитащ трагикомедия и абсурд, за двама самоубийци, срещнали се на един мост и изправени пред необятността на собствените си въжделения, но и на собствената си безгранична невъзможност в съвременността на самота, на изгубеност, но и на надежда, че красивото и най-вече любовта ще спасят света.

Спектакалът е носител на Наградата за драматургичен текст на Съюза на артистите в Белгия. Той въстава срещу утопиите на съвременното консуматорско общество, срещу асоциалното и антисоциалното, срещу сбърканата и опосредствана комуникация, очарова и вълнува, разсмива и просълзява.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама