“Отровното трио” оглави протестно автошествие срещу властта

16:50, 04 дек 20 25 2091 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

“Отровното трио” оглави протестно автошествие срещу властта. Малко след 15.30 часа десетки коли потеглиха от паркинга пред БНБ и се отправи по бул. “Цар Освободител" и бул. “Цариградско шосе” до парк-музей “Врана”, там колите ще направят обратен завой и ще се върнат обратно по същия маршрут. Двете платна на бул. “Цариградско шосе” в посока изхода на София са затворени.

Автомобилите се движат по възловите пътища с 20 км/ч, като временно ще затруднят движението в пиковите часове. Днешната инициатива идва на фона на нестихващи протести срещу управляващите, които продължават вече 150 дни. Исканията на гражданите остават непроменени - оставка на правителството и на главия прокурор, предсрочни избори и свикване на Велико народно събрание за промяна на Конституцията и електронно дистанционно гласуване.

“Протестът на “Отровното трио” и гражданите е за да събуди отново софиянци. Борисов да знае, че не сме заспали, не сме забравили. Нищо не се е променило, само формите са се сменили”, коментира Арман Бабикян. 

По думите му настъпването на зимата не е причина протестите да спират и те ще продължат. “Борисов няма да се отървеш от нас, ние ще се отървем от теб”, заяви той и призоваха подобни автошествие да се организират и в други градове в страната.

От триото коментираха и актуални теми като предложението на ГЕРБ и “Обединени патриоти” специален прокурор да рразследва главния прокурор. Според Бабикян това е начин Иван Гешев сам да си избере прокурора, който ще го проверява

Повод за коментар бе и поздавът на премиера по повод 14-ия рожден ден на ПП ГЕРБ, в който Бойко Борисов говори за  високите морални стандарти на партията. “Хубави асансьори, хубави апартаменти, хубави суджуци, хубави семейни настанявания в органите на местната власт - моралът е на първо място”, отбеляза проф. Велислав Минеков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама