БСП изключи депутат заради побой над съпартиец

19:36, 05 дек 20 / Политика 25 2847 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

По препоръка на Общопартийната контролна комисия Националният съвет на БСП взе решение да изключи от партията Иван Д. Иванов – народен представител от Варна, съобщиха от партията.

БСП провали гласуването на двойния извънреден труд

Причината за това е съучастие в побой над Валентин Вълчев – председател на ОбС на БСП в Долни Чифлик. Градската организация във Варна свали доверието от Иванов веднага след посегателството върху Вълчев. По случая има образувано досъдебно производство. От БСП заявяват, че категорично няма да толерират поведение, несъвместимо с морала и законите на страната.

От своя страна, Иванов определи действията срещу себе си като „разчистване на вътрешно партийни сметки“. Пред bTV той обясни, че е разбрал от медиите за решението на Националния съвет на партията. "За мен е брутална саморазправа с партиен член, народен представител и член на националния съвет на БСП. Разчистване на вътрешно партийни сметки, борба на вътрешнопартиен фронт, предвид парламентарните избори. Даже и на осъдените на смърт им се дава последна дума", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама