Личности, за които пандемията е "златна кокошка"

18:36, 05 дек 20 / Любопитно 25 2650 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Светът е изправен пред непрекъснати загуби, сривове на политики и икономики заради пандемията от коронавирус. Има обаче някои личности, за които тя вместо заплаха е по-скоро "златна кокошка", направила ги неочаквано богати или просто - още по-богати, съобщи БГНЕС.

Богат, по-богат, Джеф Безос

Основателят на "Амазон" Джеф Безос няма основания да се оплаква. От началото на пандемията търсенето в "Амазон" е нараснало многократно. Курсът на акциите гони рекорд след рекорд. Още преди пандемията Безос беше най-богатият човек в света, а сега той значително увеличи богатството си. Списание "Форбс" го изчислява на 160 милиарда евро.

Електрониката поскъпна, дрехите поевтиняха – как пандемията влияе на глобалния пазар

Илон Мъск с поглед към върха

Да създаваш автомобили, които да ти носят оценки като високотехнологична фирма - това изкуство се удаде на Илон Мъск с "Тесла". Неговата компания реализира печалби покрай бума на високите технологии по време на пандемията. Роденият в Южна Африка бизнесмен наскоро задмина Бил Гейтс по богатство. Със своето състояние от 110 милиарда евро той е по петите на Джеф Безос.

Основателят на Zoom Ерик Юан

Дистанционната работа от вкъщи се оказа огромен подарък за основателя на Zoom. Китаецът Eрик Юан пристига на 27 години в САЩ. Създадената от него видеоплатформа Zoom излезе на борсата през 2019, а от началото на пандемията акциите ѝ просто експлоадират. Състоянието на Юан се изчислява на 16 милиарда евро.

С уреди за фитнес към световните върхове

Затворените студиа за фитнес и ограничените социални контакти са добре дошли за Джон Фоли. Акциите на неговата компания "Пелотон", която предлага фитнес уреди и фитнес програми за вкъщи, скочиха трикратно и направиха Фоли милиардер.

Кои са най-странните забрани в света

Неочакваният милиардер

Угур Шахин е германец от турски произход, чиято компания "Biontech" разработи заедно с концерна "Pfizer" ваксина срещу коронавируса. С това Шахин не само стана прочут, но и богат. Стойността на неговия дял в компанията в момента се оценява на над 2 милиарда евро.

Съставките на успеха

Успех по време на пандемията отбеляза и компанията "HelloFresh", предлагаща пакети със съставки и рецепти за ястия, доставяни по домовете. Печалбите ѝ се утроиха. Основателят и съсобственик Доминик Рихтер извлича огромна полза от забраната, наложена на ресторантите. Той все още не попада в класацията на милиардерите, но уверено се е запътил натам.

Тайната на дълголетието на Елизабет II

И отново "Амазон"

В сегашната пандемия компанията за онлайн-търговия "Амазон" обогати не само Джеф Безос. И бившата му съпруга Макензи Скот порядъчно увеличи състоянието си - благодарение на пакета с акции, който притежава. Така тя застана начело на класацията за най-богатите жени в света. Със състояние от близо 60 милиарда евро Макензи Скот в момента сериозно се конкурира и с мъжете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама