86 деца на загинали полицаи получиха по 1000 лева за Коледа

19:16, 07 дек 20 25 2051 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Кампанията за набиране на средства за деца на загинали полицаи и пожарникари се провежда за поредна година у нас. Епидемиологичната обстановка обаче не позволи този път да бъде организирано тържество за децата. Въпреки това през изминалата 2020 година са събрани достатъчно средства с помощта на дарители и на служители на Вътрешното министерство.

Събраните пари позволяват общо 86 деца на загинали полицаи и пожарникари да получат по 1000 лева преди Коледа. Чрез съобщение на телефон 1866 хората, желаещи да дарят средства, могат да го направят целогодишно.

Децата, получили даренията, са от София и още 23 области в страната. Самата кампания се провежда тази година за 17-и път. По традиция МВР организираше тържества, но заради разпространението на коронавируса у нас, тази година те бяха отменени, пише БНР.

В рамките на кампанията през 2020-та децата получиха по 300 лева по случай пролетните празници. Както всяка година част от набраните средства бяха заделени за завършващите средното си образование. На зрелостниците бяха преведени по 700 лева.

Четири деца на загинали полицаи получиха подаръци за Коледа

Същата сума получиха и всички деца за началото на учебната година.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама