Студентите искат изпитите да са присъствени

15:44, 08 дек 20 25 1703 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Националното представителство на студентските съвети излезе с позиция, с която настоява за присъствено провеждане на семестриалните и държавните изпити. Според тях залата може да е със заетост до 30% от капацитета при стриктно спазване на всички противоепидемичните мерки.

А в случай на провеждане на семестриалните изпити от зимната изпитна сесия в електронна среда, ръководствата на висшите училища да осигурят на студентите, докторантите, курсантите и специализантите всички необходими материали за тяхното провеждане в електронна среда.

Студенти със стипендия от президентската инициатива „Подкрепи една мечта“

Студентите настояват още вторият семестър на учебната 2020/2021 да стартира присъствено или в хибридна форма на обучение при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Те искат още предприемане на всички необходими мерки за присъствено провеждане на учебните практики, които не са били проведени през първия семестър поради преминаването на обучението в електронна среда.

Друго искане е студентите да бъдат освободени от заверяване на изучаваните предмети през зимен семестър на учебната 2020/2021 година. Настоява се и за 50% намаляване на наемите за декември за всички студенти, докторанти, специализанти, които от 30 ноември не обитават общежитието си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама