Увеличиха лимита на безлихвените кредити

17:46, 09 дек 20 25 1940 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Правителството прие лимитът на безлихвените кредити за физически лица да бъде увеличен от 4500 на 6900 лв. Мярката се удължава до средата на следващата година или до изчерпване на гаранционните лимити на банките партньори по Програмата. Решението е взето по време на днешното заседание на кабинета. 

БНБ удължава кредитната ваканция

Програмата има за цел да подпомогне лицата в неплатен отпуск или самоосигуряващите се лица, които са лишени от възможността да полагат труд и да получават доходи поради пандемията от Cоvid-19.

Тя предоставя възможност от нея да се възползват повече хора, включително лица, които веднъж са били в неплатен отпуск, а в последствие са оставали без трудов договор и са отивали на трудовата борса, както и повече възможности за включване на сезонните работници и на младежите, които са стартирали трудовата си дейност през 2020 г.

Въвеждат се редица облекчения, по отношение на самоосигуряващите се лица, както и редица промени и в Рамковия механизъм за отпускане и управление на кредитите, с цел облекчаване на процедурите, посочват от правителствената пресслужба.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама