COVID-19 по света: Руската ваксина е показала 96,2% ефективност

17:15, 10 дек 20 25 2675 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Предварителните данни от изследването на ваксината срещу новия коронавирус "Спутник V" показват ефективност след първата инжекция 69,3%, а след втората -96,2%. Руският фонд за преки инвестиции преди време обяви, че ефективността на препарата е 95%, съобщи ТАСС, цитиран от БТА.  

След 5 седмици строга карантина епидемиологичната обстановка в Гърция се подобрява бавно. Въпреки това епидемиолозите настояват да не се отварят дори малките магазини за празниците. Остава в сила забраната за напускане на района по адрес, както и вечерния час от 21.00 часа до 5.00 сутринта. Свободно е движението на товарни камиони през граничните пунктове, съобщи БНР.

Междувременно работна група  за борба с коронавируса на Белия дом посъветва президента на САЩ Доналд Тръмп да възстанови входящите пътувания от Европейския съюз, Великобритания и Бразилия, предаде CNBC.

COVID-19 по света: Заразените в Европа вече са над 20 млн. души

През март тази година американската администрация ограничи пътуванията за граждани на държави извън САЩ от тези дестинации като част от мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама