34 истински истории за българските медии

11:49, 10 дек 20 25 2374 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

34 истории за българските медии и журналисти събира Асоциацията на европейските журналисти в България. Компилацията е направена, за да покаже, че въпреки неблагоприятната среда у нас, има журналистика, обслужваща обществения интерес в цялата страна.

"Числото 111 се е превърнало в събирателен образ за състоянието на българските медии, работещи под постоянен натиск в сложна мрежа от зависимости. Истината обаче е, че мястото на дъното в класацията за свобода на медиите на Репортери без граници не е резервирано за България. През 2003 г. страната ни заема 34-то място в международния рейтинг, където днес се намира Франция, една от най-силните европейски демокрации", пишат от АЕЖ.

Примери могат да се намерят Свиленград до Севлиево и от Пловдив до Русе. Събраните разкази под мотото „Смисълът е в истинските истории“ не претендират за изчерпателност. Числото 34 е само началото и историите, които заслужават да бъдат разказани, са много повече.

Разкази, които показват журналистиката такава, каквато трябва да бъде - смела, безпристрастна, полезна на обществото и променяща средата към по-добро, продължават да се събират. Предложенията се правят на имейл адреса на АЕЖ ,а първите 100 граждани, които се включат в кампанията, ще получат подаръци.

С кампанията „Смисълът е в истинските истории“, създадена в партньорство с агенция B+RED, АЕЖ-България става част от инициативата #ОтНасЗависи на сдружение Равни.бг – обединение на 30 граждански организации от цялата страна. 

Този проект е осъществен с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия в България. Съдържанието е отговорност на Асоциацията на европейските журналисти-България и не отразява непременно гледната точка на Посолството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама