21- годишна шампионка по борба загина в автомобилна катастрофа

14:48, 15 дек 20 / Спорт 25 3278 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Шампионката на България по борба за девойки Силвия Митева загина при автомобилна катастрофа. Тежкият инцидент е станал вчера около 15.24 часа на пътя между Стара Загора и Симеоновград.

От ОДМВР-Стара Загора съобщиха, че автомобилът "Форд" на 21-годишната състезателка се е сблъскал челно с камион с ремарке, управляван от 64-годишен мъж от Хасково. Митева е била откарана в критично състояние в УМБАЛ-Стара Загора, където е починала. При тестване на водача на влекача за алкохол с техническо средство е отчетен отрицателен резултат. 
 
Силвия Митева, която се състезава за хасковския клуб "Ангел войвода", е родена в Симеоновград. Тя започва кариерата си на 9 години, но успехите не закъсняват, както и отличията. Преди 4 г. на турнира “Русенски легенди” в категория 42 кг, талантливата спортистка извоюва сребърен медал. През 2017 г. бе на лагер с националния отбор в Комотини (Гър), а през 2019-а в Тополовград спечели приз “Станка Златева”, припомнят от Sportal.bg

“Момичето бе от талантливите местни кадри на клуба ни по борба, една от най-добрите спортистки на Симеоновград“, коментира първият й треньор Росен Бонев.

„Не мога да повярвам, че днес ни напусна завинаги една звездичка. Днес завърши своя земен път едно винаги усмихнато и весело дете. Силвия беше шампионка на България. Тя беше сърцето и душата на отбора със своето уникално чувство за хумор и беше любимка и на треньорите. Дано Бог е отредил по-добро място за Силвия на небето и нейната звезда да грее по-силно от всички други. Почивай в мир Сиси, много ще ни липсваш на всички в залата”, написа в социалните мрежи треньорът й Петю Кирев.

От TOPNOVINI.BG изказваме съболезнования към семейството и близките на Силвия Митева. 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 23:39, 15 дек 20

БОГ да я прости
нелепо си отиват ХОРА
животът е миг от вечноста

2 Анонимен 23:41, 15 дек 20

МИР НА ДУШАТА и

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама