Христо Иванов: Ердоган публично обедини корупционните си капии в България

17:38, 15 дек 20 / Политика 25 2044 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

С виртуалната си поява на националната конференция на ДПС президентът на Турция Реджеп Ердоган постави мост за необявената коалиция между ГЕРБ и ДПС, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във видео, излъчено във Facebook.

“Ние от години предупреждаваме, че корупцията в България рано или късно ще се превърне в огромна черна дупка в сърцето на българската национална сигурност, в сърцето на българската държава. И днес виждаме как Ердоган има самочувствието да се появи и публично да обедини своите корупционни капии в България”, заяви Иванов.

Той подчерта, че зависимостите на българския премиер Борисов са “вратата, през която Ердоган бърка в българския политически живот и си разиграва коня пред очите на всички”.

Какво означава появата на Ердоган на конференцията на ДПС?

Христо Иванов изтъкна, че никоя институция или политическа формация досега не постави въпроса за появата на турския президент и посланието, което бе отправено с това. По думите му, използвайки основанието, че има подкрепата на Едоган, ДПС заяви претенция да участва в управлението на страната.

“ДПС видя, че и в международен план губи възможността да се представя за жертва. Затова се обърна към Ердоган, знаейки, че той може да дръпне кончето на Борисов и да му каже какво да прави”, заяви съпредседателят на “Демократична България”.

Иванов посочи още една причина за това – че самите избиратели на Движението искат не корупционни далавери, а реални, гарантирани от ЕС и НАТО, права и свободи. “На Росенец ние видяхме това, което видяха и от ДПС –  техните собствени избиратели, докарани там като жив щит, не искат да ги отбраняват, не искат да застават на страната на корупцията в България да бъдат ползвани за защита на имането на няколко корупционера от върхушката на партията, която отдавна не представлява тях, а представлява само собствената си лакомия”, категоричен бе Иванов. 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Петър 18:38, 15 дек 20

Личи си, че този човек е твърде неопитен, за да се занимава с политика, а камо ли и външна.

2 Катя 13:37, 16 дек 20

Кога ще спреш да се излагаш, не мога да разбера аз????

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама