Юлияна Янева взе титлата на световната купа по борба в Белград

14:30, 16 дек 20 / Спорт 25 2948 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Юлияна Янева взе титлата на световната купа по борба в Белград, съобщиха от Българската федерация по борба. На финала в категория до 65 кг световната и европейска вицешампионка за девойки победи туркинята Бусе Тусун с 5:2.

Това е второ отличие за България, след като по-рано Миглена Селишка се пребори за бронза в категория до 50 кг.

„Изпитвам чувство на щастие и най-вече на благодарност. Пътят към тази титла не беше никак лесен след всички операции и контузии. Ценя здравето и знам, че само така мога да бъда най-добрата версия на себе си“, заяви Янева пред bTV.

22-годишната състезателка от ямболското село Кукорево носи прякора Пумата и е световна и европейска вицешампионка за девойки (2017 г.), а нейн треньор е Серафим Бързаков - сребърен медалист от олимпийските игри в Сидни 2000. Последното голямо състезание на шампионката е световното първенство през 2019 г. Тогава Янева става пета. След шампионата получава тежка контузия в коляното, последвана от операция и възстановяване в рамките на година.

Това вече е голямата борба. Това е титла при жените. Доказах се пред себе си. Досега прекомерното искане да стана първа ми изиграваше лоша шега и винаги завършвах втора“, заяви тя.

Следващите планове на състезателката са да слезе в по-долна категория, която е олимпийска (68 кг), за да може да участва на Игрите в Токио. Те бяха отложени за 2021 г. заради пандемията от коронавирус. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама