„Топлофикация София“ пусна първите сметки за новия отоплителен сезон

14:48, 16 дек 20 25 2089 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

„Топлофикация София“ пусна първите сметки за новия отоплителен сезон. Ноемврийските сметки за парно вече са достъпни в партньорските мрежи и центровете за обслужване на клиенти. 

Снимка: "Топлофикация София"

Анализите показват около 29% повишение на консумацията на топлинна енергия през ноември, в сравнение с този от предходната годината. Основен фактор за отчетената разлика са значително по-ниските температури за периода през тази година. По данни на НИМХ, отчетената средно месечната температура за ноември 2019 г. е била 9,7 градуса, докато същия месец през 2020 г. средната температура е била 5,3 градуса или с 4,4 градуса по-ниска.

Тази година застудяването започна още през октомври и парното беше пуснато 5 дни по-рано в сравнение с 2019 г., когато отоплителния сезон стартира на 5 ноември. Повишената консумация на топлинна енергия през 2020 г. се дължи освен на по-студеното време и на преминаването на учениците към електронен тип обучение, което се случи на 29 октомври за гимназиалните класове, а по-късно и за останалите ученици.

За постигне по-висока ефективност и оптимизиране на разходи, без да се нарушава топлинният комфорт в домовете, експертите на „Топлофикация София“ припомнят препоръките за разумно управление на топлоенергията. Може да разгледате полезните съвети в YouTube канала на дружеството. 

Всеки потребител може да намери подробна информация за общата подадена топлоенергия до абонатната станция, отчетената средномесечна температура и денградусите на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура. В данните и поясненията за изготвянето на фактурата са посочени и съответните показатели за предходния отоплителен сезон.

Близо 1/4 от сметките за парно на столичани трябва да се преизчислят

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама