„Демократична България“ се явява самостоятелно на изборите

19:00, 16 дек 20 / Политика 25 2209 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Демократична България“ ще се яви на изборите в този формат. Това обяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов в ефира на bTV.

Думите му идват часове след като стана ясно, че „Отровното трио“ е постигнало принципно споразумение с „Изправи се.бг“ на Мая Манолова за общо явяване на предстоящите парламентарни избори. 

„Ние сме отворени към граждански формации, за да разширим подкрепата си, канили сме и „Отровното трио“ в това число, но като цяло не предвиждаме никакви други обединения с други партийни коалиции“, отбеляза Христо Иванов. 

Ние с други политически формации не водим преговори за общо явяване на изборите, заяви съпредседателят на „Демократична България“

Според него датата на изборите е изключително важна. Дали изборният процес ще бъде подготвен и проведен по начин, който може да позволи на гражданите да упражнят адекватно право на глас? Няма ли да се окаже тази дата фактор да потисне изборната активност до нива от 30%, както видяхме в Румъния?, отбеляза Христо Иванов.

Той коментира и конференцията на ДПС, на която чрез видеоконферентна връзка говори турският президент Реджеп Ердоган. В момента, когато Ердоган е обект на европейски санкции, българският премиер не може да обясни защо Ердоган му е скъп приятел. България дава прекалено много възможности през корупционната зависимост, който свари, да се меси в националната ни сигурност, каза още Христо Иванов. 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Мартин 16:52, 17 дек 20

Как уж Демократична България ще се явяват самостоятелно на изборите, като те са в коалиция с още 56 малки партийки от типа на "Зелените" на Тома Белев, лесбийките от ДЕОСС на Иво Прокопиев и други подобни?!?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама