COVID-19 по света: Европа решава по-рано за втората ваксина

08:10, 18 дек 20 25 2111 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Европейската агенция по лекарствата ще реши дали да одобри ваксината на Moderna на 6 януари, няколко дни по-рано от планираното. Първоначално това трябваше да стане на 12 януари, но американската фармацевтична компания е предоставила последния пакет с информация днес. Така ваксината на Moderna може да стане втората, която да бъде одобрена в Европейския съюз, предаде Нова телевизия. 

Ваксина на бъдещето или цяло едно белязано поколение?

Поредно затягане на мерките в Европа

Опитите за ограничаване на разпространението на коронавируса продължават - няколко европейски държави затягат карантинните мерки.

В Чехия влиза в сила вечерен час, от днес са затворени всички заведения. В Литва започва изграждането на 250 контролно-пропускателни пункта по пътищата в страната, чиято цел е да ограничи пътуването по време на Коледно-новогодишните празници. Португалия наложи строги забрани за празничния 31 декември и 1 януари. От 28 декември Полша влиза в триседмична строга карантина. В Белгия и Швейцария ще направят оценка на досегашните ограничителни мерки. След Германия и Австрия обяви готовност за начало на ваксинацията на 27 декември, предаде БНТ. 

В глобален мащаб болните от COVID-19 наближават 75 милиона души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама