Култови роли в киното, отказани от много звезди

15:05, 20 дек 20 / Любопитно 25 2556 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Обикновенно за получаването на страхотна роля се подрежда цяла опашка актьори от всякакъв порядък. Но има случаи, когато почти всички отказват да изиграят определени персонажи, които след това се оказват култови. Порталът „Time Out” направи списък на знаменити роли, отказани от много холивудски звезди.

Джак Доусън – „Титаник”

Джеймс Камерън първоначално искал да ангажира за ролята на Джак само Матю Макконъхи. Режисьорът му изпратил няколко лични имейла, но той не си направил труда да отговори. Следващият по ред фаворит на режисьора бил Том Круз, който поискал твърде голям хонорар. След това Камерън се опитал да привлече Кристиан Бейл и Крис О'Донъл. Но и те отказали. В резултат на това изборът паднал върху Лео Ди Каприо. И, трябва да се каже, в ролята на Джак Доусън вече ни е невъзможно да си представим някой друг.

Снимка: БГНЕС

Вивиан - "Хубава жена"

Както се оказа, намирането на актриса за ролята на момиче с леко поведение не е толкова лесно. Преди Джулия Робъртс да бъде одобрена за главната роля, режисьорът Хари Маршал предложил ролята на Дженифър Конъли, Уинона Райдър, Шарън Стоун и други актриси. Някои от тях се отказали заради много ангажименти по това време, а други – заради това, че ролята не отговаря на възрастта им или че сюжетът на филма „обижда” всички жени.

Едуард Луис – „Хубава жена”

Отначало изборът на режисьора пада върху великолепния и по това време все още млад Ал Пачино. Той дори дошъл на репетиции, но след това решил да откаже ролята на ексцентричния милионер - романтик. Тогава режисьорът поканил Кристофър Рийв и Даниел Дей-Луис. Но и те не изразили желание да участват във филма, станал по-късно класика. Преломният момент настъпил, когато самата Джулия Робъртс предложила на Хари Маршал да се обади на Ричард Гиър. И се оказала гениално прозорлива в избора си.

Нeo - "Матрицата"

Сега е почти невъзможно да си представим някой друг освен Киану Рийвс като Избрания Нео. Но всъщност Уил Смит, който по това време вече бил известен заради участието си в „Мъжете в черно“ и „Денят на независимостта”, можел да се превъплъти в героя на култовия филм. Актьорът решил да откаже ролята с аргумента, че не вижда перспектива и касов успех в лентата. След като офертата била отказана и от Никълъс Кейдж, Юън Макгрегър, Леонардо Ди Каприо и Том Крус, главната роля в проекта получил Киану Рийвс.

Снимка: CanStockPhoto

Клариса Стърлинг – „Мълчанието на агнетата”

Както при „Хубава жена”, кастингът за главните роли бил много труден. Режисьорът Джонатан Дем мечтаел да види или Мишел Пфайфър, или Мег Райън в ролята на детектива Стърлинг във филма. Но и двете актриси отказали, тъй като смятали сценария за твърде страшен и жесток. Накрая решили да поканят амбициозната Джоди Фостър във филма. Между другото, именно за нея сценаристът пренаписва ролята на Клариса.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама