Коронавирусът в България: Управляващи и медии ще търсят нов подход за информиране

12:05, 19 дек 20 25 3688 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Следващата седмица ще поканя всички представители на медиите от цяла България и ще ги помоля да предложат най-добрия начин как да информираме българското общество за ваксините и ваксинирането, обяви здравният министър проф.Костадин Ангелов пред "Дарик радио".

Като своя грешка при управлението на пандемията от коронавирус, той определя слабата комуникация с медиите, която е принудила много журналисти да търсят информация по алтернативни пътища.

"Ще търсим различни мнения и ще даваме събеседници. Българските граждани ще бъдат най-информираните от всички европейски граждани. Искам да направим един отбор, в който да въвлечем българските граждани, за да взимат информирани решения. Ще им дадем информацията, която трябва да получават", подчерта още министърът.

Снимка: БГНЕС

Проф.Ангелов добави и че не вижда пречка парламентарните избори да се проведат на 28 март,  като има готовност в началото на месец февруари да се обсъдят мерките при провеждане на гласуването.

"Ако за секунда, за минута и за няколко месеца не забравим, че идват избори, хората ще забравят за нас. Не трябва в тези дни да мислим за нашите избиратели. Политиците трябва да заслужат доверието на българските граждани", категоричен бе министърът.

Данните от денонощието

1 739 нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие при направени 6 190 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал.

28.1% положителни проби. 2 894 са новоизлекуваните, 157 са починалите, а 536 са в интензивно отделение. Общият брой на починалите от началото на пандемията е 6496.

Най-много са новите случаи в София, Варна и Пловдив.

Здравният министър забрани износа на лекарства за лечение на COVID-19

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама