108-годишна американка сподели тайните на своето дълголетие

20:17, 19 дек 20 / Любопитно 25 1937 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Жителката на американския град Ню Броктън, щата Алабама, навърши 108 години и сподели тайната на дълголетието си, съобщи изданието The Southeast Sun, цитирани от Нова телевизия.

Кери Ли Рейнолдс е потомка на първото чернокожо семейство, заселило се в града след края на Гражданската война в САЩ и освобождаването на робите. Освен нея, семейството ѝ имало още девет деца. COVID-19 е втората сериозна пандемия, която я сполетяла. На 6-годишна възраст Рейнолдс е преживяла испанския грип, който през 1918-1919 години бе погребал десетки милиони хора.

Роднините на жената, които живеят в различни градове на САЩ, ѝ се обадили по видеовръзка, за да я поздравят с годишнината, а кметът на Ню Броктън организира пред дома на столетницата неголям парад и й връчи символичния ключ на града. 

Когато Рейнолдс бе попитана как е доживяла до такава възраст, тя посъветва хората да вярват в Бога, много да работят, да бъдат по-добри и да не се бъркат в чужди дела.

По-рано най-възрастната от живите американски празнува 116-си рожден ден в обкръжението на няколко поколения от своето семейство и също разкри тайната на своето дълголетие.

Мъж от Царево навърши 107 години на Никулден

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама