Тройни заплати и жилища за медиците в общините с недостиг на кадри

12:09, 20 дек 20 / Политика 25 3654 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Разработва се програма съвместно с Министерството на здравеопазването и Националното сдружение на общините, която ще осигури жилища и по-високи заплати за медицинския персонал в районите, където има недостиг на кадри.

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който заедно с премиера Бойко Борисов посетиха стария учителски институт в Пазарджик. Сградата ще бъде ремонтирана, като за целта са отпуснати 1 млн.лв.

Снимка: Правителствена информационна служба

В общежитието ще се извършва изнесено обучение на медицински сестри и лаборанти, които ще се обучават там от следващата година, стана ясно от думите на Ангелов.



Там могат да се настанят 100 медицински сестри - сестри, които работят в болницата, след като са завършили и там им се осигурявам място за живеене, и тези, които са последен курс на обучение.

Водят се разговори и с други общини, които трябва да дадат информация за наличните общински жилища, където могат да бъдат настанени лекари и сестри.

Работим по програма за осигуряване. Там, където е много трудно, ще субсидираме общините с допълнителни средства, за да получим т.нар. тройни заплати за лекарите и сестрите, които отидат да работят там и по този начин гарантираме здравеоопазването във всяка една точна на страната“, категоричен бе проф. Ангелов.

Здравният министър забрани износа на лекарства за лечение на COVID-19

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама