Рокади на върха на новините на bTV

15:00, 21 дек 20 25 9679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рокади на върха на новините на bTV. Венелин Петков вече не е директор на Дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“.

Дългогодишният журналист не само че няма да бъде шеф на новините, но и няма повече да работи в телевизията.

Неговото място ще заеме водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян. 

„Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана”, коментира Хекимян след назначението. 

Промените не свършват дотук. Маргарита Александрова вече няма да заема поста програмен директор. Сменя я Христо Хаджитанев. Тя също вече няма да работи в телевизията. 

„Очаквайте много иновации в съдържанието на bTV Media Group през 2021 – нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайм, разнообразно програмиране и модерно съдържание, което отговаря на зрителските интереси на всички канали и платформи на bTV”, заяви Христо Хаджитанев. От медията обявиха, че той е назначен на поста заради богатия си опит и експертиза в ТВ съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на ТВ проекти и екипи.

"Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, аргументира се Мартин Швехлак, новият главен изпълнителен директор на bTV Media Group. Той благодари на Венелин Петков и Маргарита Александрова за "тяхната всеотдайност и професионализъм" и им пожела успех. 

Припомняме, че Швехлаг пое поста от Флориан Скала само два месеца след продажбата на телевизията на чешкия милиардер Петр Келнер. 

От bTV съобщиха още, че към екипа им се присъединява и Марина ЦековаЗрителите ще я видят като водеща на емисията в 17:00 още утре.

Медиен опит Марина Цекова трупа в Deutsche Welle в Бон, в БНР, сп. L’europeo и други, а магията на телевизията открива през 2011 като стажант в публицистичното предаване „Панорама“, след което и като репортер, водещ и продуцент в Нова Телевизия.

Снимки: bTV Media Group

 

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 16:07, 21 дек 20

И само турски сериали

2 Анонимен 05:49, 23 дек 20

Май и индийски имаше......

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама