Няма как да посрещнем новата 2021 г. в хотелите

16:50, 22 дек 20 25 2351 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На този етап е невъзможно посрещането в хотелите на Новата 2021 г., каза министърът на туризма Марияна Николова, докато инспектира спазването на противоепидемичните мерки в хотелите и ски-зона Банско.

Министър Николова бе категорична, че ресторантите на хотелите ще работят само до 22.00 ч., като препоръча да бъде осигурен сменен режим за изхранването, за да може да се избегне всяко струпване на хора.

Кой ще почива в петзвезден хотел и ще яде в стаята си, питат от бранша

„Всеки ден наблюдаваме обстановката, следим я прецизно по отношение на това да видим колко намаляват бройките и какви са възможностите евентуално след Нова година да отпуснем мерките”, добави тя и допълни, че в компетенциите на РЗИ и БАБХ е да проверяват спазват ли се правилата.

„На всички ни се иска да имаме възможност да посрещнем Нова година в рамките на нормалния час, но на този етап такова решение няма, тъй като все още картината не го позволява. Има ли друго допълнително решение то ще бъде обсъдено от щаба”, каза министър Николова, цитирана от БГНЕС.

СБЛЪСЪК: Дискриминирани ли са част от заведенията?

Едва 30 на сто е заетостта в хотелите. „Планините се препоръчват и от СЗО и нашата дисциплина ще помогне да имаме зимен сезон на вътрешен туризъм”, допълни министър Николова. Тя прогнозира, че освен българи, туристи ще дойдат и от балканските страни, защото е възможно придвижването с автомобили по здравните коридори. Според нея много е важна самодисциплината и заяви, че няма да допусне да има струпване на хора.

„Имаме индивидуални резервации, повечето са такива и ще стават в последната минута. Към настоящия момент имаме значителен спад от 70%, но аз очаквам по празниците да имаме допълнителни резервации”, завърши Николова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама