Антоанета Барес: Професионалната реализация на младите е приоритет за НКИЗ

12:42, 23 дек 20 25 1730 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бизнесът трябва активно да участва в процеса по изготвяне на учебни програми. Това каза Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони“ (НКИЗ) ЕАД, пред Радио „Фокус“. Посредством програмата на компанията Fast Tracking Success се осъществява системен обмен на информация между бизнеса и висшите учебни заведения, допълни тя, съобщиха от НКИЗ.

Проектът на НКИЗ позволява по-ефективно планиране на предлаганите програми от университетите, а взаимодействието между тях и инвеститорите може да доведе до намаляване на разминаванията между търсене и предлагане“, обясни Антоанета Барес.

Антоанета Барес: Работим за подпомагане на кариерното развитие на студентите

Младите хора имат интерес да намерят реализация при нас, защото в индустриалните ни зони се търсят висококвалифицирани специалисти от всички сфери - инженери, икономисти, финансисти, маркетинг специалисти, юристи. А в днешния динамичен свят въпросът за професионалната реализация на младото поколение е едновременно и приоритет, и предизвикателство за всяка една страна, и естествено за всяка една компания. Нашата компания се старае да създаде условия младите хора да могат бързо и лесно да си сътрудничат с компаниите, да намират връзка с тях и работа. Както и обратното – компаниите да могат лесно да стигат до младите хора, които си търсят работа, за да могат да изберат качествени специалисти. Защото за една компания, която инвестира, особено във високотехнологични производства, едно от най-важните неща, които я интересува, това е намирането на качествена работна ръка. А пък младите хора, търсейки нова работа, се интересуват от перспективите за развитие в компанията – не само да започнеш, но и как ще се чувстваш там, какви са възможностите за развитие и за израстване в кариерата“, подчерта Антоанета Барес.

Изпълнителният директор на НКИЗ отбеляза, че дружеството има сключени меморандуми с близо 10 висши учебни заведения и професионални гимназии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама