Подписаха сделката за продажбата на Нова телевизия

10:12, 25 дек 20 25 2391 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Юнайтед Груп, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, обяви официално, че е постигнато споразумение за закупуването на най-голямата българска мултиплатформена медийна компания Нова Броудкастинг Груп от Адванс Медиа груп.

Сделката се очаква да бъде приключена в началото на 2021 година, след като се получат всички необходими одобрения от регулаторните органи.

Домусчиеви продават "Нова броудкастинг груп"

Портфолиото на Нова Броудкастинг Груп се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, най-голямата българска онлайн платформа Нетинфо, която достига до 80% от населението на България всеки месец, както и четири радио станции.

Снимка: БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Юнайтед Груп госпожа Виктория Боклаг каза: „Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от Юнайтед Груп. Покупката е в унисон с цялостната  стратегия  на Юнайтед Груп да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъствамеНова Броудкастинг Груп допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията, предаде Нова телевизия.

Инвестицията е четвъртата поред голяма сделка, откакто BC Partners придобиха Юнайтед Груп през март 2019 година. Платформата на Юнайтед Груп комбинира водещи телекомуникационни оператори с най-добрите продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор.  Компанията има над 10 милиона клиенти и 11 000 служители.

Канал 3 ще бъде новинарският канал на Нова телевизия

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама