Правителството осигурява 1 млн. патрона за специалните сили

10:39, 26 дек 20 / Политика 25 2459 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

1 милион патрона ще осигурим за нуждите на специалните сили. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира казармите в полигона „Корен“ заедно с военния и здравния министър.

Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят“, написа Борисов във Facebook.

За комплекса в Црънча правителството осигури 6 млн. лева. "Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме", заяви премиерът.

Ще бъдат купени и 98 бронирани автомобила от най-висок клас от български производител. Специалните сили получиха и нови модерни каски и автомати. Предстои да получат и оборудване за нощно виждане.

„Военните декларираха, че са готови и да дадат пример, като се ваксинират, за да може бързо да се преборим с пандемията“, посочи Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама