Най-голямата картина в света е за добра кауза

18:40, 26 дек 20 / Култура 25 3093 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Британският художник Саша Джафри рисува с благородна цел. С най-голямата картина в света, той събира 30 милиона долара за здравни и образователни инициативи за деца в най-бедните райони на света.

По време на първия локдаун, художникът е блокиран в Дубай. 

Използва цялото си свободно време, за да измисли нещо, което би могло да помогне на човечеството, да ни вдъхнови към промяна и да набере средства в помощ на децата в нужда по света. Вдъхновението не закъснява. 

Саша запазва най-голямата бална зала в Близкия Изток, в един от знаковите хотели в Дубай. След това той застила пода със 70 платна за рисуване и творческият процес започва. 

"Застлахме пода с черен мокет и наредихме това, което се превърна в най-голямото платно за рисуване в света. Големината беше над 2 хиляди квадратни метра, беше огромно. Започнах да рисувам. Работих по 20 часа на ден, в продължение на 7 месеца, всеки ден" разказва художникът. 

Картината „Пътешествието на човечеството” е сътворена от 400 слоя боя, използвани са 4000 литра боя и 1200 четки за рисуване.

Първата секция от картината пресъздава Земята, която вдъхновява човечеството да се свърже с планетата. Там, от където произлизат хората - тази чистота, същност и красота.

Следващата част е посветена на природата, за да напомни, че човечеството пренебрегва планетата. Желанието на худножникът е да подчертае магията и деликатността на Земята и как тя се нуждае от любов и внимание.

Третата част е човечеството. Тя изобразява любовта и грижата на майката и защитата от бащата. Те насочват и пазят детето по пътя на живота, насърчават го да е смело. Това е в основата на живота. 

Последната част от картината е слънчевата система. Идеята зад изображението е, че когато детето порасне, то отлита към слънчевата система и така мечтите му стават реалност, с помощта на родителите му.

"Исках да изобразя тези ценности. Исках да събера средства, за да може децата да се чувстват защитени, обичани и смели, в името на по-добро бъдеще за нашия свят" сподели Саша.

Художникът призовава децата по света да изпратят своите рисунки, за да ги обедни под една идея, съобщи bTV.

След това той залепва всички тези рисунки в секциите на картината. Детските рисунки наброяват няколко милиона, от 140 държави по света.  Според Саша, картината е толкова красива, защото душата на децата прозира във всяко изображение.

Храна за душата: Петър Пиронков, който стимулира въображението

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама