След шегите с бусовете: Следващите ваксини ще идват с камиони на производителите

17:34, 27 дек 20 25 3811 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Следващите ваксини ще бъдат превозвани до всяко едно РЗИ у нас с камиони на компаниите, които ги произвеждат. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов пред bTV. Според него шегите с бусовете за кренвирши са повлияли по-скоро негативно и са разколебали доверието във ваксините.

Постарали сме се да гарантираме целия път на режим на доставка. Камионът, с който бяха транспортирани доставките у нас, поддържа температурен режим от 2 до 8 градуса“, посочи Ангелов и обясни, че това отговаря напълно на изискванията. Той коментира и че този режим дори не е бил необходим, тъй като ваксините са пренасяни в кашони със сух лед.

Ваксините пристигнаха, но.... с бус за колбаси

„Готвили сме се много време за тази логистика. Подобни камиони на частни компании помагат на правителствата в много държави. Така че тези шеги за мен са неуместни в толкова труден момент за България. Всяка протегната ръка в такъв момент приема“, посочи Ангелов. Здравният министър е категоричен, че ваксини ще има за всеки, пожелал да се ваксинира.

Тази сутрин министърът стана първият българин, ваксинирал се срещу коронавирус на наша територия. „При мен не срещнах нито една от очакваните реакции, чувствам се изключително добре“, заяви Ангелов, като посочи, че се следи и температурата му, която последно е била 36,7 градуса.

Официален старт: Здравният министър бе първият ваксиниран

Междувременно шегите с ваксините и бусовете продължиха и днес в социалните мрежи:

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама