Филм за обезглавяващ демони тийнейджър е най-печелившият в Япония за всички времена

18:20, 28 дек 20 / Любопитно 25 2973 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Аниме епос, в който тийнейджър преследва и обезглавява демони, се превърна в най-печелившия филм на Япония за всички времена, съобщи продуцентската му компания, слагайки край на почти две десетилетия на първенеца на Studio Ghibli "Spirited Away".

"Demon Slayer", базиран на хитов сериал, е натрупал 32,5 милиарда йени (314 милиона долара) от продажби на касите от излизането си през октомври, каза говорител на продуцента „Aniplex“, цитиран от БГНЕС. Историята на Танджиро, чийто живот се променя, когато семейството му е убито при нападение на демон, привлече 24 милиона зрители в кината, добави тя - в година, в която киносалоните и филмовите премиери по целия свят са силно засегнати от пандемията от коронавируса.

Най-голямата картина в света е за добра кауза

След седмици затваряне "Demon Slayer" детронира фантастичната класика от 2001 г. "Spirited Away", чийто общ приход достигна 31,7 милиарда йени.

В Япония се наблюдава относително ограничено огнище на Covid-19 с около 3 200 смъртни случая, въпреки че през последните седмици се съобщава за рекорден брой нови случаи. Япония не прилага стриктните мерки за блокиране, наблюдавани другаде, а киносалоните до голяма степен остават отворени, макар и с ограничения, включително носенето на маски.

Успехът на филма, чието пълно заглавие е "Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train", е рядко ярък момент в икономическото неразположение, съпътстващо пандемията в Япония. Изследователски институт изчисли, че цялата поредица е генерирала икономическо въздействие от 270 милиарда йени само в Япония.

"Demon Slayer" вече се разпространява и другаде в Азия, а излизания в Европа и САЩ са планирани за следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама