Продължава необичайно топлото време за края на декември

07:00, 30 дек 20 25 1955 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

И през следващото денонощие ще продължи да духа до умерен, в Източна България и северно от планините и временно силен югозападен вятър. Ще се задържи значително по-топло от обичайното за края на декември.

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области на Северна, Източна и Южна България. Това са областите Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Шуменска, Добричка, Варненска, Сливенска, Бургаска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. В тези области ще духа силен южен вятър с пориви до 20-22 м/сек.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, в местата защитени от вятъра - между 0 и 5 градуса. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, отново значително по-ниски в северозападните райони. Над по-голямата част от страната през нощта ще бъде предимно ясно и предимно слънчево. Значителна ниска облачност ще има над северозападните райони, там ще се задържи тихо.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха: 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над южните слонове от Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали дъжд. Югозападният вятър временно ще отслабне и ще е силен до бурен. Топло за сезона време с максимална температура на височина 1200 метра около 10 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В четвъртък ще се задържи ветровито и топло. Облачността ще се увеличи и след обяд и вечерта на места, главно в Югозападна България, ще превали дъжд. В началото на новата година от северозапад за кратко ще проникне студен въздух и температурите ще се понижат с 3-4 градуса. Облачността ще се разкъса и ще намалее, над много райони до предимно слънчево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама