Проф. Александър Кьосев: Управляващите все повече се оказват нагли „морални пердета“

16:30, 29 дек 20 25 1943 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Три са основните скандала, с които ще запомня 2020 година – първият и най-важният е пълното неглижиране на протестите от страна на управляващите, които все повече се оказват нагли "морални пердета". Вторият, разбира се, са видеозаписите и аудиозаписите на Бойко Борисов, който дори не отрече тяхната автентичност. Третият е късогледата политика към Северна Македония, за която смятам, че в дългосрочен план, ще доведе до трета национална катастрофа – тя подготвя враг на западната граница на България. Това заяви в интервю за Mediapool.bg проф. Александър Кьосев, преподавател в Софийския университет по история на модерната европейска култура.

За пореден път се установи, че частта от българското общество, която може да реагира на скандални престъпления спрямо демокрацията, законността и правата, е твърде малка и твърде суетна. Няма морално мнозинство, има кресливо и объркано морално малцинство. А повече са имитаторите, които се лепят по него, и го използват за свои цели“, коментира той.

Прокуратурата: Не е ясно дали Борисов говори в записите, но твърденията в тях не са верни

Надявам се, че следващите избори ще бъдат първа лястовица на промяната и че балансите в Народното събрание няма да бъдат същите”, посочи проф. Кьосев.

Предполагам, че каквото и правителство да бъде избрано, то ще бъде кратковременно и динамиката в българското общество и електорални нагласи ще продължава - трудно е да се правят каквито и да е по-дългосрочни прогнози. Но едни по-стари поколения, включително моето, постепенно ще слизат от сцената”, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама