До какво може да доведе детското шампанско

13:30, 31 дек 22 / Любопитно 25 4215 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Експерти споделиха пред РИА Новости, че детското шампанско" може да провокира алкохолизъм в бъдеще и да доведе до затлъстяване. Затова съветват родителите да го заменят с домашно приготвени плодови напитки.

Главният психиатър-нарколог от Министерството на здравеопазването в Москва Евгений Брун смята, че такова нещо като детски алкохол" не трябва да се сервира по никакъв повод.

10-20% от населението, т.е. приблизително всяко пето дете, е носител на генетичен вроден рисков фактор, предразполагащ към алкохолизъм и рекламирането на алкохол под формата на „детско шампанско” би довел до негативни последици.

Главният диетолог към московския департамент по здравеопазване Антонина Стародубова заяви, че освен психологическия аспект, когато детето развива стереотип за определено поведение, има и негативен хранителен аспект

Детското шампанско” е сладка газирана напитка, с доста високо съдържание на захар. Поради карбонизацията на напитката, захарта в него практически не се усеща. Например в негазираните напитки такова съдържание на захар би се усетило така силно, че дори не бихте могли да го пиете - ще има вкус повече на сироп. В по-големи количества и при редовен прием напитката би довела до затлъстяване”, обясни тя, цитирана от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама