Станимир Стоилов подписа с "Лудогорец"

14:10, 30 дек 20 / Спорт 25 2873 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лидерът в Първа футболна лига у нас "Лудогорец" има нов треньор. Очаквано това е Станимир Стоилов. Новината все още не е потвърдена официално, но се очаква това да се случи в близките часове.

Според "24 часа" специалистът и разградчани са постигнали съгласие и са поставили подписите си под договор за 2,5 години. От "Тема спорт" пък добавят, че Стоилов ще се превърне в най-добре платения треньор у нас и ще взима около 1 млн. евро на година

Кралев отново критикува съдийството

Новият наставник ще доведе в Разград и помощниците, с които работи от години - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Към тях ще се присъедини и досегашният наставник на "Лудогорец" Станислав Генчев, който води тима в последните месеци, след като Павел Върба беше уволнен. Треньор на вратарите ще бъде бившият национал Здравко Здравков, който наскоро се присъедини отново към клуба.

Стоилов е смятан за един от най-успешните треньори на клубно ниво в България. През 2006 г. той успя да класира "Левски" за груповата фаза на Шампионската лига. Със "сините" са и най-големите му успехи у нас - той е двукратен шампион на България (2006 и 2007 г.) и двукратен носител на Купата (2005 и 2007 г.) и Суперкупата (2005 и 2007 г.) на страната, припомня bTV.  Начело на "Литекс" през сезон 2008/2009 печели още една Купа на България. Бил е селекционер на националния тим и треньор на "Ботев" Пловдив. 

Стоилов постига големи успехи и в Казахстан, като през сезон 2015/2016 г. успя да класира "Астана" за груповата фаза на Шампионската лига. За първи път местен тим играеше на такова високо ниво в европейските клубни турнири. Освен това стана 4 пъти шампион на страната - 2014, 2015, 2016 и 2017 г.

"Лудогорец" е убедителен лидер в първенството у нас, но записа кошмарен сезон в Лига Европа. "Орлите" не успяха да спечелят нито една точка в груповата фаза на турнира и отпаднаха от надпреварата.

В момента тимът е в почивка, като футболистите ще се съберат за медицински тестове на 10 януари. 3 дни по-късно те ще заминат на лагер в Турция, а там Стоилов ще проведе и първата официална тренировка.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама