Цветана Пиронкова стана спортист на годината

16:30, 30 дек 20 / Спорт 25 2896 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Тенисистката Цветана Пиронкова бе избрана за Спортист на годината на България за 2020 година. Пиронкова заслужи приза в 63-то издание на традиционната анкета, след като през есента се завърна на корта след 3-годишно отсъствие от спорта и още в първия си турнир - Откритото първенство на САЩ, се представи страхотно и достигна четвъртфиналите. Малко след това тя достигна и третия кръг на Ролан Гарос.

Пиронкова е получила общо 732 точки в журналистическия вот, като оставя зад себе си бореца Едмонд Назарян, който на едва 18-годишна възраст стана европейски шампион за мъже на първенството в Рим в началото на годината. Синът на Армен Назарян е събрал 525 точки в класацията. Призовата петица се допълва от Кубрат Пулев (259 точки), Мария Оряшкова (220), Йосиф Миладинов (214).

Цветана Пиронкова е номинирана за завръщане на годината

За Отбор на годината е определен тимът на България за АТП Къп в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Родните тенисисти са получили 180 точки и оставят зад себе си ЦСКА (160 точки) и Локомотив Пловдив (90). Григор Димитров печели и наградата за любимец на публиката, тъй като е събрал най-много гласове във вота между феновете.

За втора поредна година лекоатлетът Християн Стоянов получава приза за “Спортист с увреждания”. Той събра 580 точки. В традиционната анкета на вестник „Труд“ за Треньор на годината победител е треньорът на националния отбор по борба (жени) Петър Касабов.

82 журналисти от близо 40 медии определиха водещите спортисти и треньори за изминалата година. Церемонията по награждаването на победителите ще се състои след края на противоепидемичните мерки, предаде БГНЕС. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама