С надежда и пожелания за здраве: как политиците честитиха новата година

10:50, 01 яну 21 / Политика 25 3007 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Български политици честитиха новата 2021 година с пожелания за здраве и просперитет. В новогодишната си равносметка те отчетоха трудностите и изпитанията, с които се сблъскахме през 2020 г. и изразиха своята благодарност към заслугите на медиците и обществото в борбата с пандемията. Родните политици и поглеждат към 2021 г. с надежда за промяна и единство - обединение, което през 2020 г. липсваше. От думите им обаче личи, че и в момента има разделение между тях и институциите, които представляват.

Президентът Румен Радев заяви, че имаме нужда от лидерство, което да изведе страната от настоящата криза.Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи. Сега е времето!“, заяви държавният глава в традиционното си новогодишно обръщение към нацията.

Според вицепрезидента Илияна Йотова 2021-ва ще бъде годината на жадуваната промяна. „Заедно ще положим основите на България, за която всички мечтаем - просперираща, с авторитет, сигурна и справедлива за всеки българин!“, написа тя във Фейбук“.

Премиерът Бойко Борисов пожела през новата година да бъдем много сплотени. Той заяви, че е оптимист за справянето с коронавируса и обяви, че „ще направим 2021-ва годината на възстановяването, на новото начало, на връщането към нормалния живот“. В новогодишното си послание обаче премиерът задочно разкритикува президента и апокалиптичните му сценарии.

Председателят на парламента Цвета Караянчева подготви специално видеообръщение, в което заяви, че искрено вярва, че 2021 г. ще бъде годината на възстановяването и новото начало. Тя обаче отбеляза, че във времето, когато е трябвало да сме най-единни, сме най-разделени. „Изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме възможност да докажем, че изразът „единство на държавата“ е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха, събрани в един юмрук“, заяви тя.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова добруването ни като народ е възможна цел, която може да бъде постигната през новата 2021 г. През новата година имаме нови задачи за промяна на здравния модел, развитие на социалната система, за рестарт на производството и икономиката, за политики с грижа за хората, в които никой няма да бъде оставен сам. Имаме нужда от цел и посока“, написа тя.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова започва своето пожелание за новата година с цитат на Екзюпери: „На света няма нищо по-крехко от надеждата“. Според кмета през 2020 г. сме научили, че силата е в общността. Предстои ни да извървим труден път, но целта ни е обща – да запазим живота”, допълни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама