В Габрово първи на планетата изпратиха старата година, но им готвят санкции

13:57, 31 дек 20 25 3292 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Жителите на Габрово вече изпратиха старата година. В града на Рачо Ковача стана традиция фойерверките да гърмят на 30-и, вместо на 31 декември. Известните със своята спестовност габровци и тази година предпочетоха да организират градското празненство ден по-рано, тъй като тогава хонорарите на изпълнителите са по-ниски, т.е. става дума за пари и то за парите на габровци!

Топлото време привлече стотици зажаднели за преживявания жители на града, които още снощи се поздравиха за Нова година. Това избързало тържество не е за първи път, а за четвърти пореден. Така празненството, макар и подранило, зарадва жителите на града, предаде БНР.

След снощното празненство обаче Сдружението на заведенията в България сигнализира за драстично нарушаване на противоепидемичните мерки в града.

Ще бъдат наложени санкции на организаторите на снощния новогодишен концерт в Габрово, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. В събирането са се включили няколко хиляди души, като много от тях са били без предпазни маски, отбеляза министърът. На място да следят за мерките е имало екипи на РЗИ и полицаи. 

От община Габрово заявиха, че на администрацията не е съставен акт за нарушение и няма да коментират казуса.

От Регионалната здравна инспекция потвърдиха  за „Хоризонт“, че техните служители са инспектирали за спазването на противоепидемичните мерки. Протоколът на проверяващите ще бъде разгледан след почивните дни и тогава ще бъде взето решение за евентуална санкция. Ако бъде наложен акт на община Габрово, глобата е в размер от 1500 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама